Publiczna Szkoła Podstawowa

im. Papieża Jana Pawła II

Czajkowie

zsczajkow@o2.pl

Stołówka

JADŁOSPIS

OD 16.09.2019 DO 20.09.2019r.


PONIEDZIAŁEK

1.KAPUŚNIAK ZE SŁODKIEJ KAPUSTY Z ZIEMNIAKAMI (7,9) PIECZYWO MIESZANE(1) .

2.SCHAB W SOSIE WŁASNYM(1,7)RYŻ NA SYPKO, SURÓWKA Z WARZYW MIESZANYCH(7) .

3.KOMPOT OWOCOWY.

WTOREK

1.ZUPA KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI(7,9) PIECZYWO MIESZANE(1).

2.BIGOS ZE SŁODKIEJ KAPUSTY Z MIĘSEM(1), BUŁKA GRAHAMKA.

3.KOMPOT OWOCOWY.

ŚRODA

1.ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM MUSZELKA(1,7,9).

2.KOTLET SŁONECZNY, ZIEMNIAKI Z KOPREM(7) SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z SOSEM WINEGRET.

3.KOMPOT ZE ŚLIWEK I JABŁEK.

CZWARTEK

1.ZUPA KRUPNIK Z RYŻEM(7,9).

2.KOSTKA RYBNA PIECZONA(4)ZIEMNIAKI Z KOPREM(7)SURÓWKA Z KWASZONEJ KAPUSTY.

3.KOMPOT OWOCOWY, BRZOSKWINIA.

PIĄTEK

1.ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI (7,9) PIECZYWO MIESZANE(1).

2.MAKARON Z SEREM BIAŁYM I MUSEM TRUSKAWKOWYM(1,7).

3.KOMPOT OWOCOWY, BANAN.

ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W JADŁOSPISIE: .

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, lubczyk, rozmaryn, cynamon, czosnek, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać : gluten, mleko, jaja, soję, selera i gorczycę.


SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

14-09-2019, Barbara Rżana
Strona którą odwiedzasz korzysta z plików cookies. Ustawienia dotyczące tych plików można zmienić w opcjach przeglądarki używanej do przeglądania Internetu. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o plikach cookies przeczytaj Politykę cookies.