Publiczna Szkoła Podstawowa

im. Papieża Jana Pawła II

Czajkowie

zsczajkow@o2.pl

Stołówka

JADŁOSPIS

OD 17.02.2020 DO 21.02.2020r.


PONIEDZIAŁEK

  1. KAPUŚNIAK Z KWASZONEJ KAPUSTY Z ZIEMNIAKAMI I KIEŁBASĄ (7,9)PIECZYWO MIESZANE(1).
  2. GULASZ MIĘSNY Z PAPRYKĄ(1)KASZA JAGLANA, OGÓRKI KWASZONE Z MARCHEWKĄ.
  3. KOMPOT TRUSKAWKOWY.

WTOREK

1. ZUPA FASOLOWA Z ZIEMNIAKAMI I KIEŁBASĄ(9)PIECZYWO MIESZANE(1).

2. KOTLET MIELONY PIECZONY(1,3)ZIEMNIAKI Z KOPREM(1)

SURÓWKA Z BIAŁEJ I CZERWONEJ KAPUSTY(7).

3.KOMPOT WIELOOWOCOWY.

ŚRODA

1. ROSÓŁ DROBIOWY Z MAKARONEM(1,9) .

2. POTRAWKA DROBIOWA(7,9), RYŻ NA SYPKO, SURÓWKA Z MARCHWI I JABŁEK.

3. NAPAR OWOCOWY.

CZWARTEK

1. ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI(9)PIECZYWO MIESZANE(1).

2. PYZY Z MIĘSEM, SURÓWKA Z WARZYW MIESZANYCH(7).

3.KOMPOT Z OWOCÓW MIESZANYCH, BANAN.

PIĄTEK

1. ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM(7,9).

2.RYBA SMAŻONA(1,3,4) ZIEMNIAKI Z KOPREM(7)SURÓWKA Z KWASZONEJ KAPUSTY.

3.KOMPOT TRUSKAWKOWY.

ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W JADŁOSPISIE: .

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, lubczyk, rozmaryn, cynamon, czosnek, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać : gluten, mleko, jaja, soję, selera i gorczycę.


SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

16-02-2020, Barbara Rżana
Strona którą odwiedzasz korzysta z plików cookies. Ustawienia dotyczące tych plików można zmienić w opcjach przeglądarki używanej do przeglądania Internetu. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o plikach cookies przeczytaj Politykę cookies.